Menu

Dr. Visnovitz Tamás innovációs díjban részesült

2019. december 6.

VisnovitzT innovacios dij 2019 3A Semmelweis Egyetem Innovációs napján adták át a fiatal kutatókat ösztönző és elismerő innovációs díjakat, négy kategóriában. 

A Semmelweis Innovációs Díj célja, hogy a Semmelweis Egyetem elismerje azon kutatók, doktorjelöltek, doktoranduszok tevékenységét, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során kiemelkedő innovatív tudományos kutatási eredményt, megoldást dolgoztak ki. A leginnovatívabb TDK-munka díjazottja Dr. Basa Bálint (Gyógyszerészeti Intézet) lett. A leginnovatívabb PhD-értekezésért Dr. Farkasdi Sándor és Dr. Czumbel László Márk (Orálbiológiai Tanszék) vehettek át elismerést. A leginnovatívabb kutatómunkáért járó díjat Dr. Visnovitz Tamás (Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet) és munkatársai nyerték el, a leginnovatívabb klinikai kutatómunkáért pedig Dr. Vág Jánost (Konzerváló Fogászati Klinika) ismerték el. Az innovációs díjakat Dr. Ferdinandy Péter és Dr. Szigeti Gyula Péter adták át.

VisnovitzT innovacios dij 2019 1

Dr. Visnovitz Tamás és munkatársai egy rendkívül egyszerű, olcsó és széles körben alkalmazható, az extracelluláris vezikulák lipid-tartalmának meghatározásán alapuló módszert fejlesztettek ki. Liposzóma standardok alkalmazásával sikerült a kutatócsoport által korábban leírt összlipid meghatározási módszer érzékenységét egy nagyságrenddel megnövelni, amely lehetővé tette az extracelluláris vezikulák gyors és hatékony mennyiségi meghatározását. Módszerük elősegítheti az extracelluláris vezikulákkal kapcsolatos kutatások, szolgáltatások és az extracelluláris vezikula alapú diagnosztikus és terápiás termékek standardizálását.


Keresztes Eszter 
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Forrás: Semmelweis Egyetem 

Go to top