Menu

Gyulladásbiológiai Kutatások Alapítvány

 
Jogforma: Közhasznú alapítvány
Képviselő: Dr. Darvas Zsuzsanna
Székhely: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. VII. em.
Adószám:  18007662-1-42
Email:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Számlaszám: MKB 10300002-20337492-70073285

 

Célkitűzés

Az orvostudományban mindig is kiemelt szerepe volt a gyulladásos betegségek kutatásának és a kutatási eredmények gyakorlati hasznosításának. Az immunbiológiai, molekuláris genetikai és genomikai kutatások felgyorsulása, az eredmények innovatív megvalósítása mindig újabb erőfeszítéseket követel. Az ilyen jellegű kutatómunka támogatására és a legújabb eredmények széleskörű elterjesztésére, oktatására hoztuk létre az alapítványt.

A gyulladás sejtbiológiai, immunológiai, neuroendokrinológiai folyamatok összetett élettani rendszere, mely genetikai szabályozás alatt áll. A feladatok megközelítését immunológiai, farmakológiai és genomikai módszerekkel végezzük.


Szolgáltatás

Kutatási céljaink elérése mellett a területhez tartozó tudományos eredmények ismertetését és terjesztését is lényegesnek tartjuk. Ezért kiadványok, ismertetők, tájékoztatók közzétételét és oktatását is tervezzük.


Célunk elérése érdekében az alábbi tevékenységeket végezzük:

  • A fenti kérdések megválaszolását segítő kutatási témák, kutatócsoportok, egyéni kutatók és Intézetek anyagi-erkölcsi támogatása;
  • Fiatal, a témában dolgozó kutatók külföldi tapasztalatszerzési lehetőségeinek megteremtése ( külföldi ösztöndíj, konferenciai részvétel);
  • Az alapkutatási eredmények innovációja;
  • Tudományos publikációk megjelenésének támogatása;
  • A fenti témák oktatásának ill. oktatóinak segítése;
  • Külföldi intézetekkel közös kutatási témák keresése és együttműködési lehetőségek kialakítása
  • Kongresszusok szervezése, pályázati rendszerek kidolgozása.

 


1%

Kérjük támogassa Ön is adója 1%-ával az alapítvány céljait!
Adószám: 18007662-1-42


Go to top