JSN_TPLFW_TOGGLE_MENU

Jancsó Miklós emlékérmet kapott Dr. Buzás Edit - gratulálunk!

2019. november 26.

BuzasE Jancso emlekerem

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Karának Kari Tanácsa Jancsó Miklós Emlékéremmel jutalmazta Dr. Buzás Editet, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet igazgatóját. A tudományos elismerést Dr. Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja adta át.

A SZTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet folyosóján elhelyezett Jancsó Miklós emléktábla megkoszorúzását követően a Rektori Hivatal Dísztermében Dr. Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja adta át a Jancsó Miklós Emlékérmet Dr. Buzás Editnek, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet igazgatójának. A díjátadó után Dr. Buzás Edit előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

A Szegedi Tudományegyetem kétévente adja át a Kossuth-díjas farmakológusról, hisztokémikusról, fiziológusról, a 34 éves korában egyetemi tanárnak kinevezett Jancsó Miklósról (1903-1966) elnevezett elismerést, amellyel olyan kiemelkedő személyiségek előtt tiszteleg, akik egykor az intézmény hallgatói, dolgozói voltak.    

A Semmelweis Egyetemről eddig hatan kapták meg ezt a magas tudományos elismerést: elsőként Dr. Issekutz Béla (1968), Dr. Kerpel-Fronius Ödön (1971), Dr. Szentágothai János (1976), Dr. Antoni Ferenc (1979) Dr. Kelemen Endre (1985) és Dr. Réthelyi Miklós (2015).

Go to top